Gryderet med oksekød, koriander, porrer og couscous

Gryderet med oksekød, koriander, porrer og couscous

Af Katrine Klinken

Det skal du bruge

4 personer

750 g oksekød i tern fx oksebov

6-8 porrer
1 spsk olie
2 spsk hele tørrede koriander
1-2 dl vand
ca. 2 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 ½ dl vand
½ tsk groft salt
250 g couscous (forkogt)
25 g smør
150 g abrikoser
75 g smuttede hele mandler

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

1. Rens porrerne. Skær et snit ned i den hvide del af porrerne og skyl dem fri for jord. Skær porrerne i ringe. Varm olien i en gryde og sautér kødet med porrerne ca. 5 minutter ved middelvarme. Kom koriander i og tilsæt lidt vand. Krydr med salt og peber. Læg låg på gryden, lad retten småsimre ved svag varme ca. 30 minutter til kødet er mørt.

2. Bring vandet i kog. Tilsæt salt og couscous. Fjern gryden fra varmen og lad den stå 5 minutter med låg. Varm den igennem 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt smør, groft hakkede abrikoser og hele smuttede mandler. Server couscous til oksegryderetten.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 39%
Fedt 32%
3313 kJ - 791 kcal
Sund hverdagsmad