Helstegt mørbrad af okse eller kalv med glaserede rødbeder

Helstegt mørbrad af ungkvæg med glaserede rødbeder

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

Mørbrad

1 mørbrad af okse eller kalv
1,5 - 2 kg 
salt og peber 
1 spsk olie til stegning

Kartoffelpuré 

5 store bagekartofler, ca. 600 g 
½ dl koldpresset rapsolie

Svampecreme 

70 g tørrede rørhatte eller kantareller (friske kan også anvendes) 
7 dl vand 
4 dl fløde

Rødbeder 

900 g rødbeder 
5 dl æblejuice 
1 tsk salt 
2 spsk sukker

Ca. 2½ time


Sådan gør du

Mørbrad
Tænd ovnen på 175 grader. Puds mørbraden af for alle sener også det løse stykke, der løber langs mørbraden. Del den i to og stil den på køl.

Kartoffelpuré
Rengør kartoflerne og bag dem med skræl i ovnen i 1 time. De skal være bagt helt igennem. Tag dem ud og lad dem køle af. Skræl kartoflerne, kom ”kødet” i en gryde og rør ½ dl koldpresset rapsolie i under opvarmning ved middel varme. Smag til med salt og peber.

Svampecreme
Lad de tørrede svampe trække i vandet i 90 minutter. Hæld overskydende vand fra. Lad svampe og fløde simre ved lav varme ca. 25 minutter til al fløden er kogt væk. Smag til med salt og peber.

Rødbeder
Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker. Lad dem simre ved lav varme sammen med æblejuice, salt og sukker i 1 time. Hvis væden ikke er kogt ned, tages rødbederne op, og væden koges ind til sirup.

Mørbrad
Varm olien på en pande ved høj varme. Brun kødet hurtigt på alle sider, krydr med salt og peber og steg det i ovnen ved 150 grader til centrumtemperaturen er 58-60 grader, det tager 45-55 minutter. Mål temperaturen i det tynde stykke først, det bliver først færdigt.

Server som på billedet

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 26%
Fedt 52%
3585 kJ - 858 kcal
Gæster