Tarteletter med kylling og asparges

Den klassiske danske ret med sprøde tarteletter og 'høns i asparges' hører med på et godt frokostbord til påske eller jul. Retten er også god som aftensmad eller forret, når der kommer gæster. Opskriften kommer her i en sundere version, hvor der er sparet på fedtet.

Kylling i aspargessauce i tarteletter

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer til forret, frokost eller buffet

175 g kogt kyllingekød
1 dåse asparges i stykker, ca. 400 g
1 dl suppe eller mælk
3 spsk hvedemel
10 g smør
½ - ¾ dl fløde, 9%
Salt og peber

Tilbehør

8 tarteletter
¼ -½ bakke brøndkarse

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

1. Skær kødet i tern.

2. Hæld asparges i en si placeret over en skål.

3. Hæld 1 dl væde fra aspargesene i en melryster sammen med melet og ryst det til en jævning.

4. Varm suppen i en gryde. Pisk jævningen i suppen. Pisk smørret og fløden i. Smag saucen til med salt og peber.

5. Varm kødet og de afdryppede asparges i saucen.

6. Varm tarteletterne før fyldet fyldes i lige før servering.

7. Pynt med brødkarse.

Tips

  • Saucen kan også laves som en afbagning af smør og mel tilsat suppe og aspargesvand. Undlad evt. fløden.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person 
Protein 21%
Kulhydrat 32%
Fedt 47%
1245 kJ - 295 kcal
Gæster