Krebinetter med stuvede ærter – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Krebinetter med stuvede ærter – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Ovnbagte kartofler
1 kg små faste kartofler
1 spsk tørret eller en kvist frisk timian
2 spsk olie
Salt og peber

Krebinetter
300 g hakket gris, 8-12 % fedt
1 blomkålshoved, 400 g
1 æg
3 dl rasp
1 spsk smør
1 spsk olie

Stuvede ærter
10 g smør
3 spsk mel
2½ dl mælk
½ grøntsagsbouillonterning
300 g ærter, frosne, optøede

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  2. Skrub eller skræl kartofler og dup dem tørre
  3. Bland olie, timian, salt og peber i en skål. Skær kartoflerne i kvarte og vend dem godt rundt
  4. Læg kartofler i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er møre, ca. 40 minutter
  5. Form kødet til fire små krebinetter, krydr med salt og peber
  6. Skær blomkål i 4 skiver på samme tykkelse som krebinetterne
  7. Pisk æg sammen i en dyb tallerken og bland rasp, salt og peber i en anden tallerken
  8. Vend krebinetter og blomkålsskiver først i æg og derefter i rasp
  9. Varm fedtstof på en pande ved god varme
  10. Brun først krebinetter et par minutter på hver side, tag dem af og læg dem i et ovnfast fad
  11. Brun derefter blomkålsskiver et par minutter på hver side. Læg dem i det ovnfaste fad. Bag i 20 minutter
  12. Smelt smør på panden og rør mel og lidt af mælken sammen på den varme pande. Rør resten af mælken i sammen med 2½ dl bouillon
  13. Bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring i ca. 3 minutter
  14. Tilsæt de optøede ærter og varm dem igennem et par minutter. Smag stuvningen til med salt og peber og evt. andre krydderier efter ønske

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19% - 34 gram protein
Kulhydrat 48% - 81 gram kulhydrat
Fedt 33% - 28 gram fedt
3080 kJ – 740 kcal

700 g frugt og grønt i retten / 175 g pr. person


Sund hverdagsmad