Juledeller af oksekød med sprød appelsin-rødkålssalat

Juledeller af oksekød med sprød appelsin-rødkålssalat

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket okse- eller kalvekød, 10-12% fedt

2 skiver hvidt brød, u. skorpe
2 dl sødmælk
1 spsk salt
1 tsk stødt allehånde
1 tsk stødte nelliker
2 tsk stødt kanel

2 spsk vindruekerneolie
20 g smør

3 store skalotteløg
1 1/2 dl æbleeddike
1/2 spsk salt
2 appelsiner
1 spsk sukker
1/8 rødkål, ca. 350 g
100 g mandelsplitter
1 stor bk karse
Tilbehør

200 g groft rugbrød


Ca. 1 time og 15 minutter


Sådan gør du

Deller
Bræk brødet i små stykker og lad det trække i sødmælken i 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Rør krydderier, udblødt brød og mælk i. Stil det på køl til dellerne skal steges.

Appelsin-rødkålssalat
Skræl skalotteløgene og skær dem i fine skiver. Bland med æbleeddike og salt og lad det trække i 30 minutter.

Pres saften af appelsinerne og varm den op sammen med sukkeret. Lad det simre i 5 minutter.

Snit rødkålen i så fine strimler så muligt.

Rist mandelsplitterne på en pande ved svag varme, så de bliver ristede og ikke brændte.

Hæld væden fra løgene og vend dem sammen med rødkål, den lune appelsinsaft, ristede mandelsplitter og karse.

Varm olie og smør på en pande ved god varme. Form dellerne i hånden med en spiseske. Steg på tre sider, ca. 5 minutter på hver side.

Server de lune deller sammen med den sprøde rødkålssalat.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 34%
Fedt 41%
2600 kJ - 622 kcal
Sund hverdagsmad