Koteletter i fad – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Koteletter i fad – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

Ris
4 dl ris

Koteletter
2 porrer, 400 g
Salt og peber
4 koteletter af gris, a 75 g
2 tsk smør
3 løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater, 400 g
4 tsk paprika
1 dl piskefløde
4 store tomater, 300 g


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Kog ris efter anvisning på pakken
  2. Rens porrer og del dem i to, så der bliver fire stykker i alt. Krydr med salt og peber
  3. Dup kødet tørt og krydr med salt og peber
  4. Varm smør på en pande ved god varme og steg koteletter 1 minut på hver side. Tag dem af panden
  5. Steg derefter porrer et par minutter
  6. Pil og skær løg i små tern, pil og hak hvidløg fint
  7. Tilsæt hakkede tomater, løg, hvidløg, paprika og fløde
  8. Læg de hele tomater ned i saucen. Skru ned til svag varme og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber
  9. Læg koteletterne ned i saucen og lad dem simre med 2 minutter på hver side
  10. Server med ris til

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 17% - 28 gram protein
Kulhydrat 54% - 83 gram kulhydrat
Fedt 29% - 22 gram fedt
2740 kJ – 660 kcal

1400 g frugt og grønt i retten / 350 g pr. person.

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad