Salat a la æbleflæsk

Salat a la æbleflæsk

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

6 personer til frokostbordet

500 g svinebryst, stegestykke i skiver, ½ cm tykke skiver evt. uden svær
Salt og peber
4 æbler eller 6- 8 pigeoner
10 g smør
150-250 g rucola salat eller blandet salat

Rugbrødscroutoner
3 tykke skiver rugbrød eller 6 almindelige skiver, 300 g
½ spsk olie

Dressing
1 skalotteløg
1 spsk dijonsennep
2 spsk ahornsirup eller honning
2 spsk æbleeddike eller citronsaft
2 spsk olie

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

  1. Dup svinebryst i skiver tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Læg stanniol i bunden af bradepanden. Læg skiverne på risten i bradepanden. Sæt bradepanden øverst i en kold ovn. Tænd ovnen på 225 grader og steg til skiverne er gyldne og sprøde 30-45 minutter – vend dem, når de er lysebrune på overfladen. Læg dem på køkkenrulle, når de er stegt. Skær dem i mindre stykker.
  2. Skær rugbrødet i tern og vend dem med olie. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen – gerne på nederste ribbe i ovnen sammen med stegt flæsk. Pas på de ikke bliver for mørke.
  3. Skær æbler uden kernehus i halve eller hele både eller tern. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Læg æblerne på panden og steg dem ca. 5 minutter.
  4. Bland dressingen af finthakket skalotteløg og de øvrige ingredienser. Smag den til med salt og peber.
  5. Lige før servering vendes dressingen i den slyngede salat. Fordel salaten på 6 tallerkner eller i et stort fad og drys med æbler, sprødt flæsk og rugbrød.

Tips

  • Svinebryst i skiver kan også skæres i mindre stykker og steges på en pande, til det er sprødt. Tilsæt evt. lidt olie hvis der ikke smelter fedt fra skiverne. 
  • Bacon i skiver kan bruges i stedet for svinebryst i skiver. 
  • Rugbrødsternene kan også steges på en pande – enten uden eller med olie alt efter behag. 
  • Rugbrøds skiverne kan også ristes på en brødrister og skæres/knækkes i mindre stykker. 
  • Svinebryst kan sukkersaltes. Drys skiverne med ½ tsk sukker, ½ tsk salt og peber og lad dem trække i køleskabet i 6- 24 timer. Dup skiverne tørre og steg dem som i opskriften.
  • Prøv også: Æbleflæsk med løg

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 19%
Kulhydrat 45%
Fedt 36%
1540 kJ – 365 kcal
Gæster