Sommerfugle kylling med kartofler i fad

Sommerfugle kylling med kartofler i fad

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

1 kylling, ca. 1400 g
salt og peber
1 kg kartofler

Krydderurtefyld
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
Ca. 2 dl krydderurter fx en blanding af persille, dild, oregano eller estragon
2 spsk citronsaft
15 g smør

Tilbehør

1 hovedsalat
4 tomater, ca. 300 g 
½ bundt persille

Ca. 1½ time


Sådan gør du

Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.

Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Skær eller klip ned langs begge sider af rygsøjlen og fjern den. Vend kyllingen og tryk brystbenet fladt.

Bland krydderurtefyldet af finthakket løg og hvidløg, hakkede krydderurter, citronsaft og blødt smør. Tilsæt salt og peber.
Krydderurtefyldet kommes ind mellem kød og skind. Løsn kyllingeskindet fra kødet med fingrene. Begynd ved brystbenet og fortsæt til og med overlårene. Læg fyldet under skindet og glat det ud i et jævnt lag. Krydr kyllingen med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i det ovnfaste fad. 

Se foto af hvordan kyllingen ligger i fadet.


 
Stil fadet i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad det stå i ca. 1 time til kyllingelårene og kartoflerne er gennemstegte og møre.

Server salat og tomater i både til retten.

Hak persillen og server den til retten.

Tips

  • Vælg krydderurter efter sæson og smag.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 29%
Fedt 42% 
3190 kJ - 1760 kcal
Sund hverdagsmad