Lær løget at kende

Lær løget at kende

Opbevaring af løg

Læg de friske løg i en plastikpose i køleskabet. 

Tips til tilberedning

  • Kan spises rå, bagte, stegte eller grillede.
  • Løgene mister deres skarpe smag ved opvarmning, men de må aldrig blive brankede, det gør dem bitre og uspiselige.
  • Bag hele pillede løg i ovnen sammen med stegen eller på grillen.
  • Stegte løg med æbler og timian er godt tilbehør til kødretter.
  • Stegte, bløde løg steges ved lav varme i lang tid.
  • Skær løgene i tynde skiver, læg dem i et dørslag og drys med salt. Kram dem, så de fal-der sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten. 
  • Gnid hænderne med citronsaft for at fjerne lugten af løg.

Eksempler på lækre opskrifter med løg

Forloren hare med rodfrugter og løgmarmelade

Ovnbagte hele kyllingelår med honning, løg og timian