Lær løget at kende
Opbevaring af løg
Læg de friske løg i en plastikpose i køleskabet.
Tips til tilberedning
- Kan spises rå, bagte, stegte eller grillede.
- Løgene mister deres skarpe smag ved opvarmning, men de må aldrig blive brankede, det gør dem bitre og uspiselige.
- Bag hele pillede løg i ovnen sammen med stegen eller på grillen.
- Stegte løg med æbler og timian er godt tilbehør til kødretter.
- Stegte, bløde løg steges ved lav varme i lang tid.
- Skær løgene i tynde skiver, læg dem i et dørslag og drys med salt. Kram dem, så de fal-der sammen og lad dem trække en halv time. Skyl løgene fri for salt, kram dem tørre i køkkenrulle og du har de dejligste bløde, milde løg til salaten.
- Gnid hænderne med citronsaft for at fjerne lugten af løg.
Eksempler på lækre opskrifter med løg
Forloren hare med rodfrugter og løgmarmelade