Thai andesalat med lychees, sød basilikum og thai chili pasta

Thai andesalat med lychees, sød basilikum og thai chili pasta

Carsten Kyster

Af Carsten Kyster

Det skal du bruge

4 personer som forret

1 andebryst, ca. 265 g
12 lychees frugter fra dåse eller friske lychees
6 forårsløg
¼ bundt sød thai basilikum
¼ bundt koriander

Dressing
1 dl kokosmælk, 18% fedt
1½ spsk thai chili pasta, mild
4 spsk fiskesauce
1 lime

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  • Skær skindet af andebrystet. Brug fingrene til at løsne skind fra bryst og skær med en lille skarp kniv. Skær skindet i ca. ½ cm brede strimler.
  • Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  • Varm en pande op ved god varme. Læg skindet på panden, så der smelter fedt fra. Lad skindet stege videre i siden af panden. Brun kødet midt på panden i 1 minut på hver side ved god varme. Skru ned til middel varme og steg kødet 6 minutter på hver side.
  • Tag kødet af panden. Læg evt. stanniol over, hvis kødet ønskes meget svagt rosa/gennemstegt.
  • Skru op for temperaturen på panden og steg skindet sprødt og gyldent. Læg det på køkkenrulle før servering.
  • Hæld lychees i en si til afdrypning, og hvis de er friske fjernes skal og sten. Del lychees i mindre mundrette stykker.
  • Snit forårsløg i skrå skiver og læg dem i koldt vand. Pluk bladene af thaibasilikum og koriander.
  • Smag kokosmælk til med chili pasta, fiskesauce og 1-2 spsk limesaft. Smag til med fiskesauce.
  • Skær andebrystet i tynde skiver gerne på langs og vend det sammen med forårsløg, lychees, sød basilikum og koriander.
  • Fordel det i 4 portionsskåle, drys med sprødt skind og server dressingen til.

Tips

  • Andebryst er mest saftigt, hvis det steges rosa. Hele kødstykker er sterile i midten, så det er vigtigt at overfladen får tilstrækkelig varme.
  • Mynte kan bruges i stedet for koriander.
  • Basilikum kan bruges i stedet for thaibasilikum.
  • Thai chili pasta kan købes hos din asiatiske købmand og i enkelte supermarkeder.
  • Andeskindet afsmelter meget fedt, men da vi ikke har tal for det, er der i ernæringsberegningerne regnet med råt skind.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, når andebrystet spises med skind, og der ikke er kendskab til, hvor meget fedt der smelter fra under stegning
Protein 22%
Kulhydrat 14%
Fedt 64%
1145 kJ – 270 kcal

Energifordeling og -indhold pr. person, når andebrystet spises uden skind
Protein 36%
Kulhydrat 40%
Fedt 24%
640 kJ – 150 kcal
Gæster