Det skal du bruge
4 personer
Brasede kartofler:1 kg kartofler
½ dl olie
Schnitzler:
4 kalveschnitzler, 300 g
1 knoldselleri, 400 g
1 æg
3 dl rasp
1 spsk smør
1 spsk olie
300 g ærter, frosne, optøede
1 citron
1 bundt persille
Salt og peber
Evt. lidt ærteskud til pynt
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Skræl kartofler og skær dem i små tern. Dup dem tørre
- Varm olie ved høj varme på en stor pande. Brun kartoflerne på alle sider, vend dem hele tiden
- Skru ned til god varme og steg videre til kartoflerne er sprøde og møre, det tager 15-20 minutter. Drys med salt, peber og evt. andre krydderier efter ønske
- Skræl knoldselleri og skær den i 1½ cm tykke skiver
- Pisk æg sammen i en dyb tallerken og bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken
- Vend først selleri og schnitzler i æg og derefter rasp (selleri kan sagtens laves uden panering)
- Tag kartofler af panden og hold dem varme
- Varm fedtstof ved god varme på panden og steg schnitzler i ca. 3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde udenpå. Steg derefter selleriskiver på samme måde
- Tilsæt evt. lidt smør på panden og lynsteg ærterne i ca. 1 minut ved høj varme. Drys med salt og peber
- Skyl og hak persille og halver citron
- Server én schnitzel og ét stykke selleri pr. person sammen med kartofler og ærter. Pres citronsaft udover retten og pynt med hakket persille og evt. lidt ærteskud