Det skal du bruge
4 personer
2 løg3 fed hvidløg
1 pakke champignon, 250 g
3 stængler bladselleri, ca. 100 g
200 g hakket oksekød, 4-8 % fedt
2 tsk olie
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
1 dåse hakkede tomater, 400 g
½ oksebouillonterning
1 spsk oregano
Salt og peber
1 karton mornaysauce, 500 ml
1 pakke friske lasagneplader, 250 g
50 g fast gul ost, fx emmentaler
Evt. lidt basilikum til pynt
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Rens champignon og hak dem fint
- Skyl bladselleri og hak den fint
- Varm olie i en gryde ved god varme
- Steg kødet til alt har skiftet farve og er blevet lysebrunt
- Tilsæt grøntsager og tomatpuré og steg et par minutter
- Tilsæt hakkede tomater, 3 dl oksebouillon, oregano og evt. andre krydderier efter ønske
- Skru ned til svag varme og lad saucen simre under låg i minimum 30 minutter
- Smag til med salt og peber
- Smør et ovnfast fad med lidt olie
- Læg mornaysauce, lasagneplader og kødsauce skiftevis i lag. Det sidste lag lasagneplader skal dækkes godt af kødsaucen
- Drys revet ost over
- Bag lasagnen i ovnen i ca. 50 minutter