Lasagne – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Lasagne – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

2 løg
3 fed hvidløg
1 pakke champignon, 250 g
3 stængler bladselleri, ca. 100 g
200 g hakket oksekød, 4-8 % fedt
2 tsk olie
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
1 dåse hakkede tomater, 400 g
½ oksebouillonterning
1 spsk oregano
Salt og peber
1 karton mornaysauce, 500 ml
1 pakke friske lasagneplader, 250 g
50 g fast gul ost, fx emmentaler

Evt. lidt basilikum til pynt

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  2. Pil og hak løg og hvidløg fint
  3. Rens champignon og hak dem fint
  4. Skyl bladselleri og hak den fint
  5. Varm olie i en gryde ved god varme
  6. Steg kødet til alt har skiftet farve og er blevet lysebrunt
  7. Tilsæt grøntsager og tomatpuré og steg et par minutter
  8. Tilsæt hakkede tomater, 3 dl oksebouillon, oregano og evt. andre krydderier efter ønske
  9. Skru ned til svag varme og lad saucen simre under låg i minimum 30 minutter
  10. Smag til med salt og peber
  11. Smør et ovnfast fad med lidt olie
  12. Læg mornaysauce, lasagneplader og kødsauce skiftevis i lag. Det sidste lag lasagneplader skal dækkes godt af kødsaucen
  13. Drys revet ost over
  14. Bag lasagnen i ovnen i ca. 50 minutter

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20% - 35 gram
Kulhydrat 43% - 71 gram
Fedt 38% - 30 gram
2970 kJ – 710 kcal

770 g frugt og grønt i retten / ca. 195 g pr. person


Sund hverdagsmad