Salat med gulerødder og appelsin

Elsker du også at sætte tænderne i en skøn gulerodssalat? Vi serverer her en nem og lækker opskrift på en frisk salat med appelsin og gulerødder. Servér fx salaten som tilbehør til flæskesteg eller andre kødretter.

Salat med gulerødder og appelsin

Af voresmad.dk

Det skal du bruge

4 personer

500 g gulerødder
200 g blandet salat, fx frisee salat, rucola og romainesalat
2 appelsiner
1 spsk flydende honning
2 spsk olie
½ dl appelsinsaft
Evt. 50 g hasselnøddeflager

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Skræl gulerødderne, skær dem i tynde stave og kog dem 1 minut.
  2. Skyl dem herefter med koldt vand og lad dem dryppe af. Skyl salaten godt og riv evt. bladene i mindre stykker. Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne og skær kødet i tynde skiver.

Dressing til salat med gulerødder og appelsin:

  1. Pisk en dressing af honning, olie og appelsinsaft i en stor skål og smag den til med salt og peber.
  2. Vend grøntsager og frugt i dressingen og drys evt. med nødder.

 

 

Opskrift og foto er udlånt af sæson.dk.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 7%
Kulhydrat 44%
Fedt 49%
1100 kJ – 270 kcal
Sund hverdagsmad