Wokstrimler af skinkeinderlår med grønt og pasta

Wokstrimler af skinkeinderlår med grønt og pasta

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

225 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
Salt og peber
50 g fuldkornspasta
2 gulerødder
1-2 porrer, ca. 150 g
150 g sukkerærter, gerne sugar snaps
1 spsk olie
3 spsk oystersauce
3 spsk sojasauce

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær gulerødderne i tændstiktynde stave. Skær porrer og sukkerærter i skrå skiver.

Kog pastaen.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en sauterpande eller wok ved kraftig varme. Kom kødet i, når olien er varm nok. Brun kødet på alle sider, samlet stegetid 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Dryp oystersauce og sojasauce over kødet.
Varm den anden halvdel af olien i sauterpanden og steg først gulerødder og porrer nogle minutter under omrøring, før ærterne tilsættes og steges med 1-2 minutter. Tilsæt kødet med væske og varm det igennem. Smag til med peber og evt. salt. Server straks.

Tips

  • Pastinak, persillerod, forårsløg, squash, peberfrugt og champignon kan bruges i stedet for de nævnte grøntsager.
  • Stænk lidt vand på panden, hvis det sprutter er panden varm nok.
  • Pastaen kan blandes i kød og grøntsager.
  • Wokstrimler kan skæres af skinkeschnitzler af inderlår.
  • Rist evt. ½-1 spsk sesamfrø på en tør pande og drys det over ved servering.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 44%
Fedt 24%
1720 kJ - 410 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo
Sund hverdagsmad