Det skal du bruge
2 personer
225 g wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cmSalt og peber
50 g fuldkornspasta
2 gulerødder
1-2 porrer, ca. 150 g
150 g sukkerærter, gerne sugar snaps
1 spsk olie
3 spsk oystersauce
3 spsk sojasauce
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Skær gulerødderne i tændstiktynde stave. Skær porrer og sukkerærter i skrå skiver.Kog pastaen.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en sauterpande eller wok ved kraftig varme. Kom kødet i, når olien er varm nok. Brun kødet på alle sider, samlet stegetid 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken. Dryp oystersauce og sojasauce over kødet.
Varm den anden halvdel af olien i sauterpanden og steg først gulerødder og porrer nogle minutter under omrøring, før ærterne tilsættes og steges med 1-2 minutter. Tilsæt kødet med væske og varm det igennem. Smag til med peber og evt. salt. Server straks.
Tips
- Pastinak, persillerod, forårsløg, squash, peberfrugt og champignon kan bruges i stedet for de nævnte grøntsager.
- Stænk lidt vand på panden, hvis det sprutter er panden varm nok.
- Pastaen kan blandes i kød og grøntsager.
- Wokstrimler kan skæres af skinkeschnitzler af inderlår.
- Rist evt. ½-1 spsk sesamfrø på en tør pande og drys det over ved servering.