Det skal du bruge
4 personer
Minutstrimler300 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
1 rød chili
25 g ingefær
Salt og peber
2 tsk olie, fx olivenolie
Wok
3 dl hvedekerner, ca. 200 g
4 dl vand
2 rødløg
1 lime
1 spsk honning
1 knivspids salt
¼ hvidkål, ca. 400 g
2 tsk olie, fx olivenolie
½ dl soja
Urte-yoghurt
½ bundt koriander
½ bundt mynte
2 dl græsk yoghurt, 10 %
Ca. 25 minutter
Sådan gør du
Kog hvedekerner i letsaltet vand i 10 minutter. Tag dem af varmen og lad dem trække færdige.
Pil rødløg, halvér og skær i helt fine strimler. Skyl lime, riv skal og pres saft. Vend løg med limeskal og -saft, honning og salt.
Flæk chili, fjern kerner og hak fint. Skræl ingefær og hak fint. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie i en wok eller på en pande ved god varme. Rist chili og ingefær et øjeblik. Tilsæt minutstrimler – de skal ligge i ét lag - og steg på alle sider. Det tager 1-1½ minut. Tag kødet på en tallerken og hold det varmt.
Skyl hvidkål og skær i grove stykker. Varm olie på panden ved middel varme. Steg kål i 3-4 minutter ved god varme – det skal falde lidt sammen, men stadig være lidt sprød. Tilsæt rødløg og marinaden sammen med soja og hvedekerner. Vendt det godt rundt og smag til med salt, peber og soja. Tilsæt kødet.
Skyl og hak koriander og mynte. Vend det i yoghurten.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Tips
- I stedet for at købe minutstrimler (skinkestrimler) på ca. ½x½x5 cm, kan du også selv skære dem af skinkeschnitzler, minutkoteletter mørbrad.
- Hvis du kun kan købe minustrimler, som allerede er marinerede, kan du også bruge dem.
- Du kan også tilsætte hvidløg til kødet. Hak to fed hvidløg og steg det sammen med ingefær og chili.
- Tjek om kødet er færdigstegt, ved at skære den tykkeste strimmel over og tjekke, at den er svagt rosa eller netop gennemstegt.
- I stedet for hvedekerner, kan du bruge perlespelt eller ris.