Minutkotelet med chilirub

Svinekotelet med chilirub og græskarkerner

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

1 person

1 minutkotelet, 2 cm tyk, ca.100 g
1 tsk olie

Chilirub:
¼ tsk stødt chipotle eller chiliflager
½ tsk paprika, gerne røget
¼ tsk stødt spidskommen
Knivspids salt

Mexicansk coleslaw:
100 g spidskål eller hvidkål
1/3 grøn peberfrugt, 60 g 
2 spsk rosiner, 30 g 

Dressing:
2 spsk. lime- eller citronsaft
2 tsk olivenolie
Salt, peber og ½ tsk sukker

 


Tilbehør

40 g fuldkornspasta

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Lav først coleslaw: Snit kålen meget fint. Fjern kerner fra peberfrugten, skær den i små tern og bland den med spidskål og rosiner.
Pisk limesaft og olie sammen, smag til med salt, peber og sukker og vend det i salaten.

Kog pastaen efter anvisning på emballagen.

Dup koteletten tør med køkkenrulle.
Bland chilirub ingredienserne sammen på en tallerken og vend koteletten heri, så den bliver godt dækket over det hele.

Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg den færdig 2-3 minutter på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden.

Tips

  • I stedet for svinekoteletter kan bruges skinkeschnitzler.
  • Lav evt. dobbeltportion af coleslaw. Den kan bruges som tilbehør dagen efter eller som en del af madpakken næste dag.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 46%
Fedt 31%
2277 kJ - 545 kcal
Sund hverdagsmad