Svinekæber med kartoffelsauce og brøndkarse

Svinekæber med kartoffelsauce og brøndkarse

René Redzepi

Af Rene Redzepi

Det skal du bruge

4 personer

10 afpudsede svinekæber/kæber af gris/kæbeklumper, ca. 1 kg
Salt og peber
1 spsk rapsolie
1 løg
1 gulerod
½-1 porre

Kartoffelsauce
400 g aspargeskartofler
1-1½ skalotteløg
1 bagekartoffel ca. 200 g
20 g smør
1-2 dl hvedeøl
½ dl piskefløde
1 citron
Muskatnød
1 bakke brøndkarse


Tilbehør

400 g ristet rugbrød

Ca. 1¾ time


Sådan gør du

Bestil kæberne hos slagteren et par dage i forvejen.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider 3-4 minutter i alt. Tilsæt løg, gulerod og porre skåret i mindre stykker. Tilsæt 4 dl vand, læg låg på og kog ved svag varme, til kæberne er møre, ca. 1½ time. Suppen fra kæberne bruges til saucen.

Kog aspargeskartoflerne og skær dem i store stykker.
Hak løgene fint og skær bagekartoflen i tern. Varm smørret i en gryde ved god varme og svits løgene. Tilsæt kartoffeltern og hvedeøl og lad det koge, til kartoflerne er møre. Blend saucen. Tilsæt suppe fra kæberne, saucen skal være tynd. Smag saucen til med fløde, citronsaft, salt og revet muskatnød. Vend aspargeskartoflerne i saucen. Pynt med brøndkarse.

Tips

  • Drys kødet med salt og lad det trække 1 time - 1 døgn i køleskab, det gør kødet mere mørt og saftigt. 
  • Kogt muskatnød er nemmere at rive, dufter af mere og smager bedre. Kog nogle stykker i vand i 20 minutter og opbevar dem i vand i køleskab.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 39%
Fedt 29%
3505 kJ - 840 kcal

 

Sund hverdagsmad