Det skal du bruge
3 personer
1 svinemørbrad, 450
g
salt
rosmarin
rygesmuld
½ kg aspargeskartofler
2½ dl creme
fraiche 38%
2 spsk peberrod
bredbladet persille
salt og
peber
Ca. 1 time
Sådan gør du
Salt mørbraden godt og lad den ligge i 45 minutter. Tænd en grill med låg.
Skrab noget af saltet af kødet og drys med hakket rosmarin. Når gløderne er
hvide stilles en foliebakke med 2 cm. rygesmuld oven på gløderne. Læg en rist
med mørbraden oven på foliebakken og ryg mørbraden i 10 minutter under låg.
Tag kødet af. Centrumtemperaturen skal være 62-65 grader. Hvis den er lavere
stilles kødet i ovnen ved 200 grader eller ryges til temperaturen er
nået.
Skær mørbraden i tynde skiver ved servering.
Kog
aspargeskartoflerne, pil dem og skær dem i passende stykker. Bland en dressing
af creme fraiche, peberrod og 2 spsk hakket persille. Smag til med salt og
peber. Vend kartoflerne i dressingen.
Tips
- Rygesmuld kan købes i jagt- og fiskeributikker og evt. hos slagteren.
- Rygning kan også foretages i en gryde udendørs på grill eller gasblus. Læg rygesmuld i gryden. Placer kødet på en rist eller stanniol ovenpå gryden. Læg låg på.
- Kartoffelsalaten kan stå i køleskab i ½-1 døgn.