Røget svinemørbrad med rosmarin

Røget svinemørbrad med rosmarin

Paul Cunningham

Af Paul Cunningham

Det skal du bruge

3 personer

1 svinemørbrad, 450 g
salt
rosmarin
rygesmuld

½ kg aspargeskartofler
2½ dl creme fraiche 38%
2 spsk peberrod
bredbladet persille
salt og peber


Ca. 1 time


Sådan gør du

Salt mørbraden godt og lad den ligge i 45 minutter. Tænd en grill med låg. Skrab noget af saltet af kødet og drys med hakket rosmarin. Når gløderne er hvide stilles en foliebakke med 2 cm. rygesmuld oven på gløderne. Læg en rist med mørbraden oven på foliebakken og ryg mørbraden i 10 minutter under låg.
Tag kødet af. Centrumtemperaturen skal være 62-65 grader. Hvis den er lavere stilles kødet i ovnen ved 200 grader eller ryges til temperaturen er nået.
Skær mørbraden i tynde skiver ved servering.

Kog aspargeskartoflerne, pil dem og skær dem i passende stykker. Bland en dressing af creme fraiche, peberrod og 2 spsk hakket persille. Smag til med salt og peber. Vend kartoflerne i dressingen.

Tips

  • Rygesmuld kan købes i jagt- og fiskeributikker og evt. hos slagteren.
  • Rygning kan også foretages i en gryde udendørs på grill eller gasblus. Læg rygesmuld i gryden. Placer kødet på en rist eller stanniol ovenpå gryden. Læg låg på.
  • Kartoffelsalaten kan stå i køleskab i ½-1 døgn.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 21%
Fedt 55%
2625 kJ - 625 kcal
Gæster