Mørbradbøffer med rødkålssalat

Mørbradbøffer med rødkålssalat

René Redzepi

Af Rene Redzepi

Det skal du bruge

4 personer - buffet/frokostret

1 afpudset svinemørbrad, ca. 450 g
salt og peber
20 g smør

Rødkålssalat
125 g bacon i tern
50-75 g valnødkerner
1/4-1/8 rødkål, ca. 200 g
1 skalotteløg
25 g smør
½ citron
½ bundt bredbladet persille

Tilbehør

200 g grovbrød


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber. Lad smørret blive gyldent ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side. Skær evt. bøfferne igennem ved serveringen.

Steg baconternene sprøde på panden. Læg dem på køkkenrulle. Rist valnødderne på en tør pande. Snit rødkålen meget fint. Hak løget fint. Læg smørret på en kold pande. Smelt det ved kraftig varme. Skru ned til jævn varme, til smørret bliver gyldenbrunt og dufter. Vend det hele sammen og smag
til med citronsaft, salt og peber. Pynt med persille.

Tips

  • Blodpølse i små tern kan bruges i stedet for bacon.
  • Bacon i strimler kan bruges i stedet for bacon i tern.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 27%
Fedt 45%
2210 kJ - 530 kcal
Gæster