Min mors "pork pie"

Min mors pork pie

Paul Cunningham

Af Paul Cunningham

Det skal du bruge

Forret til 10 personer

1 svineskank, ca. 1 kg
1 løg
1 gulerod
½ porre
evt. persillestilke
evt. 1/10 selleri

1 porre
1 spsk timianblade
1 tsk rosmarinnåle
salt og peber
2 leverpostejsforme á ½ l.

250 g mascarpone
2 tsk dijonsennep
½ tsk Colmans´ sennep
2 tsk grov sennep
1 tsk brune og gule sennepskorn


Tilbehør

Brød

 


Ca. 3½ time og tid til afkøling


Sådan gør du

Kom svineskanken i en gryde med kogende vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog igen og skum. Tilsæt suppeurterne. Kog ved lav varme under låg i ca. 3 timer. Tag skanken op og kasser fedt, svær og ben. Kog lagen ind til ca. 2½ dl.

Skær porren i tynde ringe og giv dem et let opkog, evt. i suppen.

Pluk kødet i mindre stykker og bland det med porre, timian, hakket rosmarin, salt og peber. Hæld lagen over og kom det i forme, evt. beklædt med film. Lad det køle ned og stivne i køleskab. Skær "pork pien" i skiver med tyndbladet skarp kniv, fx en filetkniv og fjern filmen.

Smag mascarpone til med sennep. Stil den i køleskab indtil servering.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 21%
Kulhydrat 48%
Fedt 31%
1665 kJ - 395 kcal
Jul tema