Marineret svinebryst, Hong Kong style

Marineret svinebryst, Hong Kong style

Paul Cunningham

Af Paul Cunningham

Det skal du bruge

8 personer

1½-2 kg svinebryst uden ben, brusk og svær

Kogelage
1 røde chili
1 citrongræs
1 syltet ingefær
1 stjerneanis
1 limeblad
2½ dl sojasauce
2½ dl honning
1¼ dl sesamolie
1¼ dl risvinseddike

250 g glasnudler

Pynt
Friske koriander

 


Ca. 3 timer og evt. tid til afkøling


Sådan gør du

Bestil svinebrystet (koge-/stegestykke) et par dage i forvejen hos slagteren. Rids fedtsiden på svinebrystet i ruder.
Chili og citrongræs skæres i mindre stykker. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og kog den. Læg kødet i et ovnfast fad eller en foliebakke og hæld lagen over. Dæk fadet med stanniol. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 180 grader og lad det stå i ca. 2½ time.
Køl evt. kød med lage ned, stil det i køleskab til næste dag og fjern det størknede fedt eller skum fedtet af, mens lagen er varm.

Skær kødet i firkanter på 2-3 x 4-5 cm. Læg det i halvdelen af lagen og stil det i ovnen ved 200 grader til det er gennemvarmt. Kødet bliver meget mørkt på grund af sojasaucen.

Kog resten af lagen ind og si den.

Kog glasnudlerne.

Server lagen til kødet og nudlerne.
Pynt med friske korianderblade.

 


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 35%
Fedt 40%
2600 kJ - 620 kcal
Gæster