Det skal du bruge
8 personer
1½-2 kg svinebryst uden ben, brusk
og svær
Kogelage
1 røde chili
1 citrongræs
1 syltet
ingefær
1 stjerneanis
1 limeblad
2½ dl sojasauce
2½ dl
honning
1¼ dl sesamolie
1¼ dl risvinseddike
250 g
glasnudler
Pynt
Friske koriander
Ca. 3 timer og evt. tid til afkøling
Sådan gør du
Bestil svinebrystet (koge-/stegestykke) et par dage i forvejen hos slagteren. Rids fedtsiden på svinebrystet i ruder.
Chili og citrongræs skæres i mindre stykker. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og kog den. Læg kødet i et ovnfast fad eller en foliebakke og hæld lagen over. Dæk fadet med stanniol. Stil fadet i en kold ovn, tænd på 180 grader og lad det stå i ca. 2½ time.
Køl evt. kød med lage ned, stil det i køleskab til næste dag og fjern det størknede fedt eller skum fedtet af, mens lagen er varm.
Skær kødet i firkanter på 2-3 x 4-5 cm. Læg det i halvdelen af lagen og stil det i ovnen ved 200 grader til det er gennemvarmt. Kødet bliver meget mørkt på grund af sojasaucen.
Kog resten af lagen ind og si den.
Kog glasnudlerne.
Server lagen til kødet og nudlerne.
Pynt med friske korianderblade.