Kyllingekrebinetter og sauteret hvidkål - slankeret

Kyllingekrebinetter og sauteret hvidkål

Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket kyllingekød, 6 % fedt
Lidt frisk estragon eller tørret
Salt og peber
1 spsk hvedemel
2 tsk olivenolie

800 g hvidkål
2 løg
2 tsk olie
2 tsk karry
1 dl kokosmælk, 6 %
1 dl vand
1 ubehandlet lime

Pynt
En håndfuld persille eller anden krydderurt


Tilbehør

200 g groft brød

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Rør det hakkede kød med estragon, salt og peber.
Form til fire krebinetter 1½ cm høje og drys lidt mel på hver side af kødet.
Varm olie på en pande ved god varme. Steg krebinetterne 6-7 minutter på hver side.
De skal være netop gennemstegte.

Fjern stokken fra hvidkålen og skær den i tynde strimler.
Pil løget og skær det i tynde både.
Varm olie i en sauterpande eller bred gryde ved god varme.
Steg kål og løg under jævnlig omrøring. Drys karry over kålen og vend rundt.
Vask limefrugten, riv skallen og pres saften af.

Når kålen begynder at få godt med farve efter 12-15 minutter, hælder du kokosmælk, vand, revet limeskal og limesaft og vender rundt. Smag til med salt og peber og evt. mere limesaft og -skal.
Skyl persille og pluk over krebinetterne.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 30 %
Kulhydrat 39 %
Fedt 31 %
1900 kJ – 455 kcal
Sund hverdagsmad