Det skal du bruge
4 personer
4 søde kartofler, 800 g500 g kylling inderfilet eller brystfilet
Salt og peber
2 tsk olie
2 løg, 250 g
250 g cherrytomater
1 fed hvidløg
1 dl æblejuice
salt og peber
Fyld til kartofler
1½ dl syrnet fløde 9 %
1 bundt persille, koriander eller anden krydderurt
Tilbehør
400 g spidskål2 spsk sesamfrø
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.Vask kartoflerne rene og sæt i et ovnfast fad. Bag dem møre. Mærk med en kniv efter 35 minutter.
Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm olie på en pande ved god varme.
Brun kyllingen helt kort.
Pil løg og skær det i tern og steg med.
Tilsæt tomater og revet hvidløg og steg i et par minutter.
Tilsæt æblejuice og kog op.
Smag til med salt og peber.
Fjern stokken fra hvidkålen og skær den i tynde strimler.
Varm en pande ved god varme og rist sesamkerne ganske kort. Stop når den første puffer.
Bland hvidkål med sesamfrø, gem evt. lidt til at drysse med.
Skyl og hak persille/koriander.
Åbn kartoflerne med et snit, drys med lidt salt og peber og fyld med syrnet fløde og hakket grønt. Drys med lidt ristede sesamfrø.
Tips
- Søde kartofler bliver hurtigere bagt end almindelige kartofler, og de har tendens til at blive mørke.