Kalvemørbrad med svampesauce og rodfrugtfritter

Kalvemørbrad med svampesauce og rodfrugtfritter

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

4-6 personer

1 kalvemørbrad (ca. 1,2 kg)
Salt og peber
2 tsk smør

Svampesauce
30 g tørrede skovsvampe, svarer til 150 g friske
2 skalotteløg, 25 g
1 fed hvidløg, 5 g
2 tsk smør
35 g ingefær
½ dl rød balsamico
½ dl soja
2½ dl piskefløde
2½ dl cremefraiche 38 %

Rodfrugtfritter
6 gulerødder, 390 g
2 pastinak, 200 g
2 persillerødder, 140 g
3 bagekartofler, 450 g
1 spsk tørret estragon
50 g revet parmesan
Salt og peber
1spsk olivenolie

Pynt
Evt. en kvist frisk estragon

Ca. 2 timer


Sådan gør du

Skyl de tørrede svampe. Læg dem i blød i et par timer i koldt vand.
Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
Varm smør i en gryde ved middel varme. Svits løg og hvidløg.
Tilsæt ingefær og balsamico.
Hæld vandet fra svampene over i en skål. Hæld 2 dl af vandet og svampene i gryden.
Tilsæt soja kog ind til det halve, ca. 20 minutter.
Tilsæt fløde og cremefraiche. Skru ned til svag varme. Kog saucen færdig i 30-40 minutter med låg.

Tænd ovnen på 200 grader.
Rens mørbraden for sener. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.
Varm smør på en pande ved god varme. Brun mørbraden på alle sider, 7-8 minutter i alt.
Læg mørbraden i et ovnfast fad. Steg mørbraden færdig 20-25 minutter. Centrumtemperaturen skal være 55-60 grader, så er stegen rød/rosa.
Skær stegen i tykke skiver 5-6 cm (medaljoner).

Skyl og skræl alle rodfrugter og skær dem i tynde stave.
Læg dem på en bageplade eller i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Drys med estragon, revet parmesan, flagesalt. Dryp med olivenolie. Bland det hele godt rundt med hænderne på pladen.
Bag fritterne i 30-35 minutter til de er gyldne.

Tips

  • Drys med lidt mere parmesan, når fritterne er færdige, det giver en god smag.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23 %
Kulhydrat 17 %
Fedt 60 %
2940 kJ – 700 kcal
Gæster

se mere