Kalv i salsa verte

Kalv i salsa verte

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

4 bøffer kalvetykstegsfilet, ca. 500 g
Salt og peber
1 spsk smør

7- 800 g blandet forårsgrønt (nye gulerødder, majroer, forårsløg, små nye kartofler)
1 spsk smør

1 bundt persille
1 bundt/potte kørvel

2½ dl hvidvin
2-3 tsk. sukker

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær kødet i tern på 4x4 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm halvdelen af smørret på en pande ved god varme. Lad det bruse af og blive gyldent. Brun halvdelen af kødet godt på alle sider 5-6 minutter i alt. Tag kødet af panden. Kom resten af smørret på og brun den anden halvdel af kødet. Tag kødet af panden.
Rens grøntsagerne og skær dem i grove stykker.
Skyl krydderurterne og hak dem fint.
Varm smør på panden ved god varme. Lad det bruse af og blive gyldent. Skru ned og steg grøntsagerne ved middel varme i 3-4 minutter. De skal være møre men stadig have bid.
Tilsæt hvidvin, lad den dampe væk, det tager 7-8 minutter.
Tilsæt kødet og lad det stege med et par minutter.
Smag til med salt, sukker, peber og de hakkede urter.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 38%
Fedt 26%
1300 kJ – 310 kcal
Sund hverdagsmad