Grøn salat med kød og ærter

Grøn salat med kød og ærter

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket svinekød eller kyllingkød, ca. 10% fedt
2 tsk olie
5 fed hvidløg
5 spsk sød chilisovs
¼ tsk tørret, knust chili
3-4 lime, 6 spsk limesaft
5 spsk sojasauce eller fiskesovs
1-2 tsk sukker
200 g ærter, frosne
2 hjertesalat eller anden sprød salat
Purløg eller korianderblade

Tilbehør

4 dl ris – jasmin- eller basmatiris
Sojasauce

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

  • Kog risen efter anvisning på emballagen.
  • Opvarm olien i sautepande eller stor pande og steg finthakket hvidløg et øjeblik heri. De må ikke blive mørke, for så er de bitre. Tilsæt kødet, vend jævnligt til de har skiftet farve. Lad det stege ca. 3 minutter, tilsæt chilisovs og tørret chili. Tilsæt og smag til med limesaft, sojasauce og sukker, lad kødet stege yderligere3-4 minutter. Kom kødet på en tallerken og stil det til side.
  • Hæld kogende vand over ærterne eller kog dem et par minutter. Kom dem i en si og hæld koldt vand over.
  • Skær salat i strimler og bland kød og ærter i.
  • Pynt med klippet purløg og evt. med limebåde, hvis der er lime tilovers.

Tips

  • Retten kan også spises kold. Rester kan bruges til madpakken næste dag. 
  • Retten kan laves med hakket kød med en lavere eller højere fedtprocent, hvilket selvfølgelig vil give en mere mager eller fed ret.
  • Salaten kan også laves med andre grøntsager, fx gulerødder, spidskål eller bønner.

 


energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 22%
Kulhydrat 52%
Fedt 25%
2480 kJ – 590 kcal
Sund hverdagsmad