Flirtende frikadeller

Lækker hurtig ret med krydrede frikadeller, som serveres med tomat-agurkesalat og naanbrød som tilbehør.

Flirtende frikadeller

Af Nikolaj Kirk

Det skal du bruge

2 personer

200 g grisekød, hakket, ca. 10% fedt
4 spsk couscous
½-¾ tsk salt
¼ tsk peber
½ løg
1 lille æg
1 knsp tørret chili
1 tsk spidskommen
1 fed hvidløg
Frisk persille
15 g feta, ca. 5 tern
1 spsk olie , f.eks. rapsolie

Tomat-agurkesalat 
½ agurk 
3 tomater
½ løg 
1 fed hvidløg 
Frisk dild eller mynte 

 


Tilbehør

Naanbrød, 250 g 

 


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Kom couscous i ¾ dl kogende vand og lad det stå ca. 5 minutter. 
  2. Rør kødet med salt, peber, fintrevet løg, æg, chili, spidskommen og presset hvidløg.
  3. Vend 2 spsk hakket persille, smuldret feta og couscous i farsen.
  4. Farsen kan godt tåle at stå i køleskabet i op til nogle timer, hvis det passer bedst ind i din arbejdsgang.
  5. Form kødet til ca. 16 små frikadeller.
  6. Varm olien på en pande ved god varme.
  7. Brun fridadellerne, skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 6 minutter.
  8. Gem 4 frikadeller i køleskabet til madpakken næste dag. 

Tomat-agurkesalat

  1. Skræl agurken, skær den igennem på langs og fjern kernerne med en teske og skær den i skiver eller tern.
  2. Skær tomater i tern.
  3. Hak løg og hvidløg fint.
  4. Bland det og smag til med salt, peber og finthakket dild eller mynte.

Tips

  • Små kartofler kan bruges som tilbehør i stedet for brød.
  • Agurken kan bruges med skræl.
  • Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød. 6 frikadeller til hver:
Energi: 2802 kJ (667 kcal)
Protein: 35 g
Kulhydrat: 81 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 20 g

Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 549 kJ (131 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 4 g

Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød. 6 frikadeller til hver:
Energi: 2899 kJ (690 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 81 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 23 g

Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 568 kJ (135 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 16 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 5 g


Sund hverdagsmad