Dansk Box

Dansk Box

Paul Cunningham

Af Paul Cunningham

Det skal du bruge

4 personer

600 g Filet Royal
salt og peber
¾ l mælk
2-3 kviste timian
2-3 kviste rosmarin
1 æble, gerne Ingrid Marie

Marinade
2 spsk æbleeddike
6 spsk rapsolie

150 g rødkål
400 g rødbeder
½-1 rødløg

Pynt
Bredbladet persille

Tilbehør

Brød

 


Ca. 2 timer og tid til afkøling


Sådan gør du

Skær Filet Royal igennem på langs og krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad eller en sandkageform. Hæld mælk over kødet og læg timian og rosmarin ved. Dæk fadet med stanniol og stil det i ovnen i 40-45 minutter ved 180 grader. Bruges et stegetermometer skal kødet have en centrumtemperatur på 65 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det evt. i køleskab til næste dag.

Rør marinaden sammen. Smag til med salt og peber.

Kog rødbederne og gnid skrællen af.

Snit rødkål og rødløg fint og riv rødbederne groft. Kom det i en skål og hæld 2/3 af marinaden over. Lad salaten trække i marinade i ca. 45 minutter før servering.

Skær kødet i tynde skiver og læg det på et fad. Skær æblet i små tern og fordel dem over kødet. Hæld resten af marinaden over.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 25%
Kulhydrat 36%
Fedt 39%
3235 kJ - 770 kcal
Jul tema

se mere