Det skal du bruge
4 personer
600 g Filet Royalsalt og peber
¾ l mælk
2-3 kviste timian
2-3 kviste rosmarin
1 æble, gerne Ingrid Marie
Marinade
2 spsk æbleeddike
6 spsk rapsolie
150 g rødkål
400 g rødbeder
½-1 rødløg
Pynt
Bredbladet persille
Tilbehør
Brød
Ca. 2 timer og tid til afkøling
Sådan gør du
Skær Filet Royal igennem på langs og krydr med salt og peber. Læg kødet i et
ovnfast fad eller en sandkageform. Hæld mælk over kødet og læg timian og
rosmarin ved. Dæk fadet med stanniol og stil det i ovnen i 40-45 minutter ved
180 grader. Bruges et stegetermometer skal kødet have en centrumtemperatur på 65
grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det afkøle. Stil det evt. i køleskab til
næste dag.
Rør marinaden sammen. Smag til med salt og peber.
Kog
rødbederne og gnid skrællen af.
Snit rødkål og rødløg fint og riv
rødbederne groft. Kom det i en skål og hæld 2/3 af marinaden over. Lad salaten
trække i marinade i ca. 45 minutter før servering.
Skær kødet i tynde skiver og læg det
på et fad. Skær æblet i små tern og fordel dem over kødet. Hæld resten af
marinaden over.