Det skal du bruge
4 personer
800 g oksespidsbryst1 l vand
1 løg
4 laurbærblade
1 ½ spsk salt
2 dl perlespelt
4 dl oksebouillon
1 stort løg, 150 g
2 bundter purløg, persille eller kørvel eller blandet
500 g gulerødder
20 g smør
1 spsk æbleeddike
1 tsk honning
2 fed hvidløg
4 kviste timian
Ca. 1½ time, heraf arbejdstid ca. 35 minutter
Sådan gør du
Kom oksespidsbrystet i en gryde, dæk med vand og tilsæt salt. Kog op og skum det hvide skum af med en hulske.Skræl løget og skær det i grove stykker. Tilsæt det sammen med laurbærblade og kog nu under låg ca. 1½ time, til kødet er helt mørt.
Kog perlespelt som anvist på pakken, men udskift/tilsæt oksebouillonen sammen med løg skåret i både.
Skyl og hak krydderurter meget fint og rør dem i spelten lige inden servering.
Skræl og skær gulerødderne i grove skiver. Skræl og halver hvidløgsfed.
Smelt smør i en gryde ved middel varme. Vend gulerødderne heri et par minutter. Tilsæt hvidløg og timian-blade. Tilsæt eddike, honning og ½ dl vand og kog under låg 20 minutter.
Purer gulerødderne i en blender og smag til med salt og peber.
Tag kødet op af suppen, fjern alt fedt og skær det i skiver.
Server som på billedet.
Tips
- Rester af kødet kan bruges i en grovbolle eller i en anden middagsret.