Lynstegte wokstrimler med hvidløg og ingefær

Lynstegte wokstrimler med hvidløg og ingefær

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af oksetykstegsfilet, 1 x 1 x ca. 8 cm
Salt og peber
2 tsk olie
100 g sukkerærter, gerne sugar snaps
1 stor peberfrugt eller snackpeber, 200 g
1 bundt forårsløg eller 1 almindeligt løg
Koriander

Marinade
1-2 fed hvidløg
Ca. 3 cm frisk ingefær
½ lille, rød chili
¼ dl sojasauce
1 dl ris, gerne brune

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Kog risene.
  2. Skær sukkerærter i mindre stykker og peberfrugt i tern. Gem 1 forårsløg til pynt og skær resten i skiver på skrå.
  3. Skær det sidste forårsløg i 3 stykker, del stykkerne i strimler på langs og læg dem i koldt vand.
  4. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
  5. Lad olien blive varm i en wok eller sauterpande ved god varme. Kom kødet i, når olien er varm nok, og brun kødet 3-4 minutter under omrøring.
  6. Tag kødet op. Kom grøntsagerne i panden og steg et par minutter.
  7. Pres hvidløg og riv 1 tsk ingefær. Skær chilien igennem på langs, fjern kerner og mellemvægge og hak den fint.
  8. Rør marinaden sammen, tilsæt ¼ dl vand og hæld den over kød og grønt. Lad grøntsagerne stege yderligere et par minutter. Smag til med salt og peber.
  9. Bland ris i grøntsagerne.
  10. Pynt med forårsløg og koriander.

Tips

  • Retten kan også laves med wokstrimler af skinkeinderlår.
  • Andre grøntsager efter smag og sæson kan bruges fx grønne asparges, gulerod, champignon eller enokisvampe.
  • Oystersauce, teriyaki sauce eller Sambal Oelek kan bruges i stedet for sojasauce.
  • Koriander kan bruges i stedet for mynte.
  • Brune ris kan bruges i stedet for almindelige ris.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 44%
Fedt 23%
1780 kJ – 425 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad