Kalveschnitzler med fyld

Kalveschnitzler med fyld

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 kalveschnitzler af inderlår, 1½ cm tykke, a 125 g
Salt og peber
1 tsk olie
4 tynde skiver parmaskinke
2 tynde skiver ost, 20% fedt
Et par kviste frisk oregano eller 1 tsk tørret
2 små træspid eller kødnåle

Tilbehør

300 g grønne bønner
250 g cherrytomater
1 tsk balsamico, frugt- eller vineddike

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Læg et par skiver skinke, en skive ost og nogle
oreganoblade på halvdelen af hver schnitzel, fold den anden halvdel over og fæst med spid eller kødnåle. Varm olien på en pande ved god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok.
Brun 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg færdigt 6-7 minutter på hver side.
Tag kødet af panden, når det er færdigt.
Kog bønnerne og åbn dem evt. som en ærtebælg.
Skær tomaterne i halve og steg dem på panden under omrøring, til de begynder at safte. Smag tomaterne til med salt, peber og evt. lidt mere oregano og balsamico.

Tips

  • Chorizopølse eller serranoskinke kan bruges i stedet for parmaskinke.
  • Basilikum eller salvie kan bruges i stedet for oregano.
  • Osten kan være mozzarella light.
  • Kontroller om olien er varm nok ved at stænke et par dråber vand på. Hvis det sprutter, er den varm nok.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 50%
Kulhydrat 20%
Fedt 20%
1435 kJ – 340 kcal

Ca. 270 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad