Det skal du bruge
4-6 personer
800 g kalvebov eller -bryst2 løg
1 spsk smør
4 spsk cidereddike
3 dl tør cider
Krydderbuket af fx selleritop, timian, persille, kørvel og dildstilke
1 laurbærblad
1½ dl madlavningsfløde 8%
salt og peber
800 g (nye) kartofler
600 g ærter, gerne frosne
2 store bundter dild
Ca. 2 timer
Sådan gør du
Skær kødet i tern på 2 x 2 x 2 cm.Pil løg og hak dem fint.
Varm smør i en gryde ved middel varme. Lad det bruse af, men ikke blive gyldent.
Steg løg til de er klare.
Tilsæt eddike og cider, og kog ved god varme 12-15 minutter til det er næsten væk.
Tilsæt kød og vand så det netop dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg 1½ - 2 timer. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt.
Skyl dilden, fjern de groveste stængler og gem dem til kogning. Hak dilden groft.
Bind en krydderbuket af krydderurter og dildstilke eller kom dem i et kaffefilter. Tilsæt dem sammen med laurbærblad.
Kog kartoflerne.
Stik i kødet og mærk om det er færdigt. Fløden skal tilsættes lidt før kødet er helt mørt og koge med de sidste ca. 10 minutter. Der skal være rigeligt med sauce.
Tilsæt ærter og lad dem koge med et par minutter.
Smag til med salt og peber og rør dilden i til sidst. Gem lidt til at drysse over ved servering.