Kalv med dild og ærter

Kalv med dild og ærter

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4-6 personer

800 g kalvebov eller -bryst
2 løg
1 spsk smør
4 spsk cidereddike
3 dl tør cider
Krydderbuket af fx selleritop, timian, persille, kørvel og dildstilke
1 laurbærblad
1½ dl madlavningsfløde 8%
salt og peber

800 g (nye) kartofler

600 g ærter, gerne frosne
2 store bundter dild

Ca. 2 timer


Sådan gør du

Skær kødet i tern på 2 x 2 x 2 cm.
Pil løg og hak dem fint.
Varm smør i en gryde ved middel varme. Lad det bruse af, men ikke blive gyldent.
Steg løg til de er klare.
Tilsæt eddike og cider, og kog ved god varme 12-15 minutter til det er næsten væk.
Tilsæt kød og vand så det netop dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg 1½ - 2 timer. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver for tørt.

Skyl dilden, fjern de groveste stængler og gem dem til kogning. Hak dilden groft.
Bind en krydderbuket af krydderurter og dildstilke eller kom dem i et kaffefilter. Tilsæt dem sammen med laurbærblad.
Kog kartoflerne.
Stik i kødet og mærk om det er færdigt. Fløden skal tilsættes lidt før kødet er helt mørt og koge med de sidste ca. 10 minutter. Der skal være rigeligt med sauce.
Tilsæt ærter og lad dem koge med et par minutter.
Smag til med salt og peber og rør dilden i til sidst. Gem lidt til at drysse over ved servering.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 35%
Kulhydrat 39%
Fedt 26% 
1855 kJ - 444 kcal
Gæster