Grøn kalvekødssuppe med små kødboller

Grøn kalvekødssuppe med små kødboller

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

200 g hakket kalvekød
¼ tsk salt
¼ tsk peber
1 æg
1 dl mælk

8 dl kalvefond eller bouillon

2 løg
3 pastinakker
Evt. ½ dl madlavningsfløde
400 g spinat

Tilbehør

Grovflute, 200 g


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Rør kalvekød med salt, peber, æg og mælk til farsen får en fast konsistens.
Varm kalvefonden op til kogepunktet.
Lav små kødboller med 2 teskeer og lad dem simre i 4-5 minutter i kalvebouillonen.
Tag dem op med en hulske.

Skræl og hak løg og pastinak og kog dem møre i kalvefonden.
Skyl spinaten flere gange, grundigt i rigeligt koldt vand.
Blend suppen med urterne og spinaten, smag til med salt og peber og evt. madlavningsfløde.

Server som på billedet.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 21%
Kulhydrat: 55%
Fedt: 24%
1360 kJ - 325 kcal
Sund hverdagsmad