Fire nye vandrestier åbner søndag

08.06

Spor i Landskabet indvier hele fire nye vandrestier i den danske natur på søndag, der byder på varierede oplevelser for hele familien. Lige fra historie og kulturformidling til danske naturoplevelser.

Kender du den danske natur og de mange velegnede danske vandresteder? Svaret er for mange formentlig mådeholdent, men her er det Spor i Landskabet kommer ind i billedet. De arbejder – i samarbejde med blandt andre Friluftrådet og Kommunernes Landsforening – for at etablere vandrestier i den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden. Dermed krydser nogle af sporene efter aftale også landmænd og lodsejeres jorde, skove og enge.

I denne weekend har du mulighed for at betræde helt nye spor-eventyr, for her åbner fire nye Spor i Landskabet i forbindelse med Sporenes Dag.

”Vi har en god blanding af muligheder på søndag, hvor vi klipper snoren til hele fire nye vandrestier, der er en lille, men vigtig del af de 350 nye spor, vi har en målsætning om at etablere over en fem-årig periode," siger Anders Torpegaard, projektleder for Spor i Landskabet, og giver et eksempel:

"Vi har nogle ret ekstraordinære oplevelser imellem. Tag for eksempel sporet ved Eskilsø, hvor befolkningen nu får adgang til at opleve historien og det rige fugleliv på den lille, næsten øde ø. På søndag har vi derfor arrangeret transport med båd til indvielsen af sporet.

Vikingefund i Vestsjælland
Et andet Spor i Landskabet, som åbner søndag, er Sporet ved Tissø, der som det eneste sted ved Danmarks fjerde største sø, Tissø på Vestsjælland, giver adgang til masser af spændende Natur.

”Ruten starter fra formidlingscenteret Fugledegård og kommer så igennem forskellige naturzoner. Ned over engen og ud til søen, hvor der er rigtig god udsigt, og herefter krydser man også Halleby Å på et tidspunkt. Derudover er der marker med agerhøns og dyr. Og så krydser sporet et gammelt vådområde, et moseområde, hvor der blev foretaget gamle ofringer i vikingetiden, og hvor der også er gjort flere knoglefund,” siger Lena Thulstrup Jensen, kulturformidler i Naturpark Åmosen

Skulle søndagens vejr tillade en picnickurv har forbrugersitet VoresMad.dk gode tips til, hvad du kan medbringe

De øvrige to spor, der åbner søndag, er:
Sporet ved Vasagaard på Bornholm, hvor det udover smuk bornholmsk natur også er muligt at komme tæt på svineavler Thomas Pedersens svineproduktion på friland

og

Sporet ved Stjernen - Allested-Vejle Fritidscenter på Fyn – hvor det er muligt at høre foredrag om landskabshistorie og få et historisk indblik i stjerneudskiftningstiden ved lektor Per Grau Møller fra Syddansk Universitet.

Seneste nyt

Om vores madopskrifter

VoresMad.dk er vores måde at servere viden om maden og opskrifter i øjenhøjde med omtanke. Alle retter er gennemtestede med fokus på smagsoplevelsen og indeholder ikke mere fedt eller kalorier end nødvendigt. Fremgangsmåden er så ligetil som muligt, uden brug af unødvendige ingredienser, for mange gryder eller andet, og så har vi krydstjekket fødevaresikkerheden.

Få opskrifter på e-mail

Meld dit til VoresMad.dk's e-mail Opskriftservice og få inspiration til lækre retter hele året rundt.

Du kan få Opskriftservice 1 eller 2 gange om måneden, som det passer dig bedst.