Skovens dag for træets skyld

25.04

På søndag arrangerer Naturstyrelsen Skovens Dag med informationer, udstillinger og lege, der skal give forbrugerne viden om at vælge bæredygtigt træ og hvordan man bruger træ omsorgsfuldt.

Det er da helt i skoven, kunne man tænke om alle de træer, der bliver fældet rundt om i verden. Et kig på de tropiske regnskove afslører eksempelvis, at der bliver ryddet omkring 13 mio. hektar skov hvert år, svarende til 36 fodboldbaner i minuttet. Et tal som dette forekommer astronomisk uhåndgribeligt, men som med så meget er det vigtigt at starte i det små. Det og meget mere fortæller Naturstyrelsen om søndag den 29. april, hvor de i samarbejde med Dansk Skovforening arrangerer Skovens Dag for at gøre forbrugerne klogere på, hvad man kan gøre for bruge træ på en måde, der belaster miljøet mindst muligt, og hvordan man vælger det bæredygtige træ.

Læs også folderen Bæredygtigt Træ, som udkommer på Skovens Dag

”Træ er et af klodens mest miljøvenlige materialer, der fornyer sig selv og giver smukke møbler, papir, huse og vedvarende energi. Men det kan også være det modsatte, når træet kommer fra skove, der overudnyttes eller ryddes fra en kant. På Skovens Dag vil vi både reklamere for træ som et enestående materiale og vise, hvordan man som forbruger kan gøre en stor forskel, når man køber træ,” siger projektleder Pernille Vesterløkke, Naturstyrelsen.

Skovens Dag foregår i offentlige og private skove over hele landet. På selve dagen vil der være informationer, udstillinger og lege, der viser træets kvaliteter. Se her hvor Skovens Dag afholdes i nærheden af dig

VoresMad.dk foreslår at du tager Madpakke med i det grønne på dagen. Find din favorit i vores store overblik

Vil du have yderligere inspiration til vandrestier i den danske natur tilbyder Spor i Landskabet talrige ruter

Seneste nyt

Om vores madopskrifter

VoresMad.dk er vores måde at servere viden om maden og opskrifter i øjenhøjde med omtanke. Alle retter er gennemtestede med fokus på smagsoplevelsen og indeholder ikke mere fedt eller kalorier end nødvendigt. Fremgangsmåden er så ligetil som muligt, uden brug af unødvendige ingredienser, for mange gryder eller andet, og så har vi krydstjekket fødevaresikkerheden.

Få opskrifter på e-mail

Meld dit til VoresMad.dk's e-mail Opskriftservice og få inspiration til lækre retter hele året rundt.

Du kan få Opskriftservice 1 eller 2 gange om måneden, som det passer dig bedst.