Vi bruger cookies

Ved at benytte www.voresmad.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Salat med kødboller, kikærter og avokado

Det skal du bruge

4 personer

Kødboller
500 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
1 æg
1 løg, 100 g
1 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 tsk olie

Salat
1-2 hjertesalat, 200 g 
½ rød radicchio salat, 100 g
2 dåser kikærter, a 265 g drænet vægt
1 avokado
3 spsk færdig kalorielet olie-eddike dressing

Tilbehør
Groft brød, 320 g

Ca. 30 minutter

Sådan gør du

Rør kød og æg sammen.
Pil og hak løg og hvidløg og rør det i farsen sammen med paprika, salt og peber.
Form farsen til kødboller med en teske.
Varm olie på en pande ved god varme og steg kødbollerne 6-8 minutter i alt. Vend dem så de bliver stegt på alle sider.

Skyl og tør salaten og del den i mindre stykker.
Hæld kikærter i en sigte og lad vandet løbe fra.
Skær avokadoen i skiver.
Fordel salat og kikærter på tallerkner, pynt med avokado og kødboller og hæld dressingen over.
Giv brød til.


Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 38%
Fedt 36%
2780 kJ – 665 kcal

Tips

  • Yoghurtdressing med hvidløg passer også godt til salaten.
  • Kikærter kan skiftes ud med nye kartofler eller hvide bønner.

Nyhedsbrev

Mest populære

#voresmad