Vi bruger cookies

Ved at benytte www.voresmad.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.
Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

Klassisk kokke-opskrift på ølbraiserede svinekæber i mørkt øl og med kartoffel- sellerimos.

Det skal du bruge

4 personer

10-12 afpudsede svinekæber/kæbeklumper, ca. 1 kg
salt og peber
15 g smør
1/8 selleri
1 gulerod
1 løg
1 tomat
½ l mørkt øl, fx Honning Ale
evt. 1 spsk hvedemel

Kartoffel-sellerimos
750 g kartofler
¼ selleri, ca. 250 g
2 dl letmælk
25 g smør

Grøntsager
2 gulerødder
2 majroer
1 porre
½ dl olie

4 skiver parma- eller serranoskinke

Ca. 1¾ time

Sådan gør du

Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen.

Kødet
Dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt. Brun kødet i passende portioner. Brun selleri, gulerod og løg i grove tern. Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øl suppleret med vand til det dækker. Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.
Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage. Si saucen. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning.

Kartoffel-sellerimos
Kog kartofler og selleri i tern møre. Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri, fx i en purepresser.
Varm mælken i gryden. Tilsæt mos og smør. Smag mosen til med salt og peber.

Grøntsager
Damp gulerødder og majroer i passende stykker møre i 1 spsk vand tilsat salt.
Snit porretoppen i meget tynde strimler. Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien op, men ikke for meget. Frittér porrestrimlerne heri ved jævn varme, så de ikke bliver mørke, men beholder den grønne farve.

Skinken
Steg parmaskinken på en tør pande til skiverne bliver sprøde og læg dem over kødet ved servering.


Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 28%
Fedt 36%
2840 kJ - 675 kcal

Nyhedsbrev

Mest populære

#voresmad