Du kan typisk genkende de magre kødsudskæringer på Fødevarestyrelsens grønne Nøglehulsmærke, som kan komme på de udskæringer, der indeholder under 10 gram fedt pr. 100 gram kød.

Herunder har vi samlet de udskæringer, der lever op til kriterierne. Der er eksempelvis i alt 21 magre udskæringer af svinekød, som lever op til kravene i Nøglehulsmærket.

Fedtindhold højst 10 g/100 g:


SVINEKØD

 
Filet Royal
Sauté-skiver af svinefilet
Medaljon af svinefilet
Mørbrad Royal
Skinkeschnitzler af inderlår
Wokstrimler af inderlår
Svinelever
Hakket svinekød, 3-6 %
Hakket svinekød, 4-7 % 
Skinke Bites
Skinke Flanksteak
Svinemørbrad
Skinkestrimler
Skinketern
Skinkemignon
Svinehjerte
Kæbeklump
Svinebov, helt afpudset/tern
Hakket Svinekød, 8-10 %
Skinkeculotte, ca. 2 mm spæk
Svinekotelet
Fadkotelet

1 g
1 g
1 g
1 g
2 g
2 g
3 g
3-6 g
4-7 g
4 g
4 g
4 g
4 g
4 g
4 g
4 g
5 g
5 g
8-10
10 g
10 g
10 g

KYLLING

 
Kyllingeinderfilet
Kyllingebrystfilet
Hakket kylling, 3-6 %
Kyllinge underlår
1 g
3 g
3-6 g
8 g
   

OKSE- OG KALVEKØD

 
Kalveschnitzel af inderlår
Wokstrimler af okseinderlår
Hakket oksekød, 3-6 %
Roastbeef af oksetykstegsfilet
Tern og strimler af okseklump
Bøffer af oksehøjrebsfilet, afpudset
Kalv, culotte
Osso Buco af okseskank
Gullash-strimler af okseyderlår
Oksemørbrad, afpudset
Okselårtunge
Hakket oksekød, 10 %
2 g
3 g
3-6 g
4 g
5 g
5 g
5 g
6 g
6 g
6 g
6,5 g
10 g